keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Pajasta kuuluu.

Edellisestä merkinnästä on muutama kuukausi aikaa ja hurrjasti ollaan menty eteenpäin. Siitä suurena etappina on valmistunut nettisivut : www.hopittihop.net (jotka tosin ovat vielä keskeneräiset ja puutteelliset, mutta parempi sekin) Suuri kiitos ulkoasusta kuuluu miehelleni.
Illat kuluvat virkatessa ja suunnitellessa uusia ratasmalleja ja pohtiessa värejä. Toki sekaan mahtuu hammasten kiristystä pieleen menneiden maalausten ja katkenneiden neulojen parissakin, mutta se on aika pientä se.

Kuvassa pieni apulainen ja paljastus tulevien rattaiden kuoseista. Pöllöt on maalattu käsin kangasväreillä ja kiraffi ja pikkuautot leikattu osina kankaista.

5 kommenttia:

 1. Heippa! Onko rattaiden kaavat ja teko-ohjeet liikesalaisuus vai onko niitä mahdollista saada yksityiskäyttöön?

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Jonkinlaisen liikesalaisuuden pidän toki itselläni ;) Mutta tässä hyvä vinkkivitonen, jolla pääsee kyllä perille rattaiden teosta: pilko vanhojen rattaiden istuinosa ja käytä kappaleita kaavoina ja katsele vanhoissa rattaissa käytettyjä ratkaisuja ja tee niiden perusteella omasi! Tällä tavoin on meilläkin rataskaavat syntyneet :) Tsemppiä ompeluun!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! :) Toiseksi kysyisin vielä, että mistä hankit tuota markiisikangasta ja käykö rattaisiin mahdollisesti jokin muu kangas? Runko on nyt hankittuna, joten pikimmiten toivon pääseväni työn ääreen :D

  VastaaPoista
 4. Voit ihan oman mielen mukaan käyttää mitä kangasta tahdot, mutta itse käyttäisin kangasta joka ei veny ja pitää kuosinsa, eikä lähde helposti liestymään esim. tukevat farkkukankaat ja eripaksuiset markiisit. Miksei paksusta puuvillastakin voisi ommella, mutta käyttöikä ei välttämättä ole kummoinen. Käytän rattaissa Tempotest Marine- kangasta, joka on laadultaan mielestäni parasta mahdollista (on sillä suolainen hintakin), mutta se on helppo putsata, ei haalistu auringossa, hylkii vettä ja likaa jnejne. Kangasta ommellessa kannattaa myös pitää mielessä se kuinka oman ompelukoneen tehot riittävät ompelemaan paksuja kankaita ja saumoja lävitseen. Mulla on teollisuuskoneet, jotka aika kiltisti menee saumasta kuin saumasta, mutta varaudu normaalien koneiden kanssa kiristelemään hampaita paksujen saumojen kanssa ja osta paljon neuloja!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia jälleen infosta! :D Hankin tänään jotain markiisikangasta. En edes tiedä tarkemmin mitä oli :) Ja pehmustekankaan kanssa saumoista tulee ihan kiitettävän paksuja, että saas nähdä hajoakaa ensin kone vai hermot *hih Jos ei muu auta niin pitää lähteä vanhalle koululle ompelemaan rattaat iskuun, siellä kun olis noita teollisuuskoneita. Katotaan mitä berninasta lähtee ja laitan sitten linkkiä, että näät vielä lopputuloksenkin :D (tosin siihen voi mennä valovuosia)

  VastaaPoista