maanantai 12. lokakuuta 2009

Talvihattuja ja -lippiksiä!Talvi taitaa todellakin olla tulossa, vaikka kaikin voimin sitä aina kesän jälkeen yrittääkin väistellä. On siis aika tehdä talveksi päähineitä. Tänään syntyi lippismallinen talvihatun prototyyppi. Toinen hatuista oli tänään jo esikäytössä puistoillessa. Hattujen mallit on muokattu 70-luvun alun hattukaavasta.


Sinisen lippiksen vuorena on keltaista mulesing-vapaata merinovillaribbiä (Myllymuksuilta), välissä vanua ja päälimmäisenä kerroksena kierrätettyä vakosamettia. Leuan alta menee nepparikiinnitys. Muutamia nappeja hattu vielä kaipaa ollakseen lähes täydellinen ;)

Ruskean hatun vuorena on oliivin vihreää fleeceä ja päällä ruskea vakosametti, molemmat kankaat kaapin kätköistä. Tässäkin nepparikiinnitys leuan alla. On myös ehkä pakko vähän hehkuttaa Prym:n nepparipihtejä! Neppien kiinnittäminen ennen pihtejä vasaralla ja pienillä aihioilla oli täyttä tuskaa, nyt nepittäisin vaikka kaikki vaatteet täyteen.

Eiköhän näistä malleista jotakin valmistakin synny, pientä kokojen sumplimista ja muutaman sauman muokkaamista nämä vielä taitavat vaatia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti